Jadłospis

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
14.01.2019r. Chleb żytni z masłem (1,7), pasztet (1,6,7), ogórek kiszony, rzodkiewka, płatki żytnie z mlekiem (5,7,8), herbata z cytryną Żurek z ziemniakami (1,9,10), ryż zapiekany z jabłkiem, kompot Tosty z masłem (1,7), owoce, herbata
15.01.2019r. Pieczywo mieszane z masłem (1,7), polędwica sopocka, ogórek zielony, pomidor, płatki ryżowe z mlekiem (7), herbata owocowa Rosół z lanym ciastem (1,3, 9, 10), kotlet mielony (1,3), ziemniaki (7), mizeria (7),  kompot Budyń waniliowy z musem owocowym (7), wafle ryżowe, kompot
16.01.2019r. Chleb orkiszowy z masłem (1,7), kiełbaski drobiowe na ciepło, papryka, ogórek konserwowy, owsianka na mleku (1,7), herbata z cytryną Krupnik z kaszy jęczmiennej (1,9,10), jajko gotowane z sosem musztardowym (3,10), ziemniaki (7), fasolka szparagowa,  kompot Ciasto babkowe (1,3,7), owoce, kakao
17.01.2019r. Pieczywo mieszane z masłem (1,7), ser żółty (7), rzodkiewka, pomidor, płatki żytnie z mlekiem (1,7), herbata z cytryną Zupa pieczarkowa z makaronem (1,9,10), gulasz z kaszą (1), buraczki tarte, kompot Bułka żytnia z miodem (1,7), mix owoców, herbata
18.01.2019r. Chleb słonecznikowy z masłem (1,7), ser żółty (7), płatki kukurydziane z mlekiem (5,7,8), herbata owocowa Zupa-krem z marchwi z grzankami (1,7,9,10), filet rybny (1,3,4), surówka z kiszonego ogórka, kompot Jogurt owocowy (7), chałka z masłem (1,7), kompot


O godzinie 10:00 – 10:30 podawane są dzieciom owoce lub świeży sok owocowy, natomiast o godzinie 16:00 dzieci dostają drugi podwieczorek – kanapki.

Lista alergenów:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut)
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia)
9. Seler
10. Gorczyca
© 2019 Niepubliczne Przedszkole Językowe „Wyspa Szkrabów” z oddziałami specjalnymi