Jadłospis

 

Data: Śniadanie: Obiad: Podwieczorek:
11.05.2020 Chleb razowy z masłem, pasztet drobiowy, ogórek konserwowy, pomidor, herbata z cytryną.

Płatki żytnie z mlekiem.

Zupa ogórkowa, pierogi z serem, surówka z marchewki, kompot. Budyń śmietankowy z musem truskawkowym, kompot.
12.05.2020 Pieczywo mieszane z masłem,  szynka drobiowa, rzodkiewka, pomidor, herbata miętowa.

Płatki kukurydziane z mlekiem.

Rosół z makaronem, filet drobiowy, puree, mizeria, kompot. Galaretka, biszkopty, kakao.
13.05.2020 Chleb orkiszowy z masłem, kiełbaski cielęce, ogórek zielony, pomidor, herbata owocowa.

Owsianka na mleku.

Zupa pomidorowa,  makaron z kurczakiem po chińsku,   kompot Gofry, kawa zbożowa.
14.05.2020 Rogal z masłem i miodem, herbata z cytryną.

Zupa mleczna z ryżem

Zupa kalafiorowa, gulasz, kasza bulgar, buraczki, kompot. Jogurt  naturalny z musli, wafle ryżowe,

woda z cytryną.

15.05.2020 Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, ogórek konserwowy, pomidor, herbata miętowa.

Płatki jęczmienne na mleku .

 

Zupa-krem z zielonego groszku, ryba z pieca, ryż, bukiet warzyw, kompot Chałka z masłem, owoce, herbata.

 

O godzinie 10:00 – 10:30 podawane są dzieciom owoce lub świeży sok owocowy,

natomiast o godzinie 15:30 – 16:00 dzieci dostają drugi podwieczorek – kanapki

O godzinie 10:00 – 10:30 podawane są dzieciom owoce lub świeży sok owocowy, natomiast o godzinie 16:00 dzieci dostają drugi podwieczorek – kanapki.

Lista alergenów:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut)
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia)
9. Seler
10. Gorczyca
© 2019 Niepubliczne Przedszkole Językowe „Wyspa Szkrabów” z oddziałami specjalnymi