Jadłospis

 

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
18.03.2019 Chleb razowy z masłem (1,7), pasztet (1,3,6), ogórek kiszony, rzodkiewka, herbata owocowa Żurek z ziemniakami (1,9,10), naleśniki z dżemem (1,3,7), kompot Kisiel, bułka mleczna (1,7), kompot
19.03.2019 Pieczywo mieszane z masłem (1,7), szynka drobiowa, ogórek zielony, pomidor, herbata miętowa Zupa kalafiorowa (9,10), makaron wielozbożowy z sosem bolońskim (1), surówka z białej kapusty, kompot Gofry (1,3,7), kawa zbożowa na mleku (1,7)
20.03.2019 Chleb słonecznikowy z masłem (1,7), parówki z szynki, rzodkiewka, papryka, herbata z cytryną Zupa ryżowa (9,10), jajko sadzone (3), ziemniaki (7), marchewka z groszkiem na gęsto Domowe ciasto drożdżowe z posypką (1,3,7), kakao (7)
21.03.2019 Pieczywo mieszane z masłem (1,7), jajecznica (3,7), ogórek zielony, pomidor, herbata pokrzywowa Barszcz czerwony zabielany (7,9,10), pieczeń w sosie własnym, kluski śląskie (3), kapusta czerwona gotowana, kompot Tosty z masłem (1,7), herbata
22.03.2019 Bułka wrocławska z masłem (1,7), twarożek z rzodkiewką (7),  herbata rumiankowa Zupa-krem z marchwi podawana z grzankami (1,9,10), pulpety rybne z sosem koperkowym (1,4,7), ziemniaki (7), surówka z kiszonej kapusty, kompot Jogurt owocowy (7), biszkopty (1,3), woda z cytryną

 

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
25.03.2019 Chleb słonecznikowy z masłem (1,7), jajko gotowane (3), ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną Zupa ogórkowa (7,9,10), kluski na parze z musem owocowym (1,7), kompot Ryż zapiekany z jabłkiem, kompot
26.03.2019 Chleb żytni z masłem (1,7), polędwica sopocka, ogórek kiszony, pomidor, herbata owocowa Rosół z makaronem (1,3,9,10), drobiowy gyros, zapiekane talarki ziemniaków, surówka z kapusty pekińskiej, kompot Budyń waniliowy z musem owocowym (7), herbata
27.03.2019 Pieczywo mieszane z masłem (1,7), parówki z szynki, rzodkiewka, papryka, herbata miętowa Kapuśniak (9,10), makaron z sosem carbonara (1,7), bukiet warzyw gotowanych Domowe ciasto – murzynek (1,3,7), woda z cytryną
28.03.2019 Bułka wrocławska z masłem (1,7), twarożek z rzodkiewką (7), herbata z cytryną Zupa brokułowa (7,9,10), pulpety gotowane z sosem pomidorowym, kasza (1), kapusta biała, kompot Sałatka z makaronem ryżowym, szynką i ogórkiem (1,7), herbata
29.03.2019 Chleb razowy z masłem (1,7), pasta z tuńczyka, jajka i ogórka (3,4,7),  herbata owocowa Krem ziemniaczany z grzankami (1,9,10), filet rybny (1,3,4), ziemniaki (7), surówka z kiszonego ogórka, kompot Jogurt naturalny z suszoną żurawiną (7), wafle ryżowe, kompot


O godzinie 10:00 – 10:30 podawane są dzieciom owoce lub świeży sok owocowy, natomiast o godzinie 16:00 dzieci dostają drugi podwieczorek – kanapki.

Lista alergenów:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut)
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia)
9. Seler
10. Gorczyca
© 2019 Niepubliczne Przedszkole Językowe „Wyspa Szkrabów” z oddziałami specjalnymi