Jadłospis

 

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
13.05.2019 Chleb razowy z masłem (1,7), jajecznica (3,7), pomidor, ogórek kiszony, herbata miętowa Krupnik (1,9,10), makaron z sosem carbonara (1,7), bukiet warzyw gotowanych Kisiel z owocami, herbata
14.05.2019 Chleb pasterski z masłem (1,7), szynka drobiowa, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata rumiankowa Zupa koperkowa (1,9,10), sznycel drobiowy, ziemniaki (7), surówka z białej kapusty, kompot Gofry (1,3,7), kompot
15.05.2019 Pieczywo mieszane z masłem (1,7), kiełbaski z cielęciną, rzodkiewka, papryka, herbata pokrzywowa Zupa z białej fasolki (7,9,10), kluski z mięsem (1), kapusta czerwona gotowana, kompot Jogurt z musem owocowym (7), woda z cytryną
16.05.2019 Bułka wrocławska z masłem (1,7), twarożek z rzodkiewką (7), herbata z cytryną Zupa jarzynowa (7,9,10), schab pieczony w sosie własnym, kasza jęczmienna (1), kapusta biała gotowana, kompot Ciasto zebra (1,3,7), kakao (7)
17.05.2019 Rogal z domową Nutellą (1,7), herbata owocowa Krem z selera z grzankami (1,7,9,10), filet rybny (1,3,4), ziemniaki (7), surówka z kiszonej kapusty, kompot Budyń czekoladowy (7), herbata

 

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
20.05.2019 Chleb słonecznikowy z masłem (1,7), pasztet (1,6,7), rzodkiewka, ogórek kiszony, herbata owocowa Żurek z ziemniakami (1,9,10), kopytka z białego sera (1,3,7), surówka z marchewki i brzoskwini Tosty z masłem (1,7), herbata
21.05.2019 Chleb pasterski z masłem (1,7), polędwica sopocka, ogórek zielony, pomidor, herbata z cytryną Zupa kalafiorowa (1,9,10), potrawka z kurczaka w sosie pietruszkowym (7), ziemniaki (7), marchew mini, kompot Galaretka z owocami, biszkopty (1,3), kompot
22.05.2019 Pieczywo mieszane z masłem (1,7), parówki z szynki, rzodkiewka, papryka, herbata rumiankowa Zupa pieczarkowa (1,9,10), makaron z sosem bolognese (1), kompot Ciasto murzynek (1,3,7), kawa zbożowa na mleku (1,7)
23.05.2019 Chleb orkiszowy z masłem (1,7), jajko gotowane (3), ogórek zielony, pomidor, herbata miętowa Zupa pomidorowa (1,7,9,10), gulasz z kaszą (1), ogórek kiszony, kompot Bułka żytnia z miodem (1,7), woda z cytryną
24.05.2019 Pieczywo mieszane z masłem (1,7), pasta z tuńczyka, jajka i ogórka (3,4), herbata owocowa Krem brokułowy z grzankami (1,7,9,10), ryba  w sosie koperkowym (4,7), ryż, surówka z kiszonego ogórka, kompot Jogurt owocowy (7), herbata


O godzinie 10:00 – 10:30 podawane są dzieciom owoce lub świeży sok owocowy, natomiast o godzinie 16:00 dzieci dostają drugi podwieczorek – kanapki.

Lista alergenów:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut)
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia)
9. Seler
10. Gorczyca
© 2019 Niepubliczne Przedszkole Językowe „Wyspa Szkrabów” z oddziałami specjalnymi