Jadłospis

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
18.11.2019 Chleb pasterski z masłem (1,7), ser żółty (7), ogórek kiszony, pomidor, herbata z cytryną

Płatki ryżowe z mlekiem (7)

Krupnik (1,9,10), naleśniki z serem (1,3,7), kompot Chałka z domową konfiturą borówkową (1,7), herbata
19.11.2019 Pieczywo mieszane z masłem (1,7), polędwica sopocka, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata owocowa

Płatki kukurydziane z mlekiem (5,6,7,8)

Zupa jarzynowa (9,10), kotlet drobiowy (1,3), ziemniaki (7), surówka z białej kapusty, kompot Ryż z pieczonym jabłkiem, kakao (7)
20.11.2019 Chleb razowy z masłem (1,7), parówki z szynki, ogórek kiszony, papryka, herbata z pokrzywy

Owsianka (1,7)

Kapuśniak (9,10), makaron wielozbożowy z sosem bolognese (1), kompot Kasza manna z musem owocowym (1,7), woda z cytryną
21.11.2019 Pieczywo mieszane z masłem (1,7), pasta jajeczna (3), ogórek zielony, pomidor, herbata z cytryną

Zupa mleczna z makaronem (1,7)

Zupa grochowa (9,10), gulasz z kaszą (1), buraczki tarte, kompot Ciasto murzynek (1,3), kawa zbożowa na mleku (1,7)
22.11.2019 Bułka żytnia z domową Nutellą (1,8), herbata miętowa, kakao (7) Zupa-krem z marchwi (1,9,10), filet rybny (1,3,4), ziemniaki puree (7), surówka z kiszonego ogórka, kompot Jogurt naturalny z miodem (7), wafle ryżowe, herbata zielona

 

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
25.11.2019 Chleb słonecznikowy z masłem (1,7), pasta z szynki i ogórka, herbata rumiankowa

Zacierka na mleku (1,3,7)

Żurek szpinakowa (7,9,10), makaron z sosem carbonara (1,3,7) kompot Waniliowy budyń jaglany (7), herbata
26.11.2019 Pieczywo mieszane z masłem (1,7), twarożek z rzodkiewką (7), herbata miętowa

Musli z mlekiem (1,7,8)

Rosół z makaronem (1,3,9,10), sznycel drobiowy, ciapkapusta, kompot Galaretka, biszkopty (1,3), woda z cytryną
27.11.2019 Chleb pasterski z masłem (1,7), kiełbaski cielęce, ogórek kiszony, papryka, herbata zielona

Płatki żytnie z mlekiem (1,7)

Zupa z soczewicą (9,10), omlet z indykiem i serem (3,7), bukiet warzyw gotowanych, kompot Koktajl bananowo-owsiany (1,7)
28.11.2019 Bułka żytnia z miodem (1,7), kakao (7) Zupa z fasolki szparagowej (7,9,10), gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym, kompot Jogurt naturalny z musem owocowym (7), herbata
29.11.2019 Pieczywo mieszane z masłem (1,7), jajko gotowane (3), pomidor, rzodkiewka, herbata zielona

Płatki orkiszowe z mlekiem (1,7)

Krem z dyni (9,10), leczo warzywne, kasza (1), kompot Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą (7), kompot


O godzinie 10:00 – 10:30 podawane są dzieciom owoce lub świeży sok owocowy, natomiast o godzinie 16:00 dzieci dostają drugi podwieczorek – kanapki.

Lista alergenów:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut)
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia)
9. Seler
10. Gorczyca
© 2019 Niepubliczne Przedszkole Językowe „Wyspa Szkrabów” z oddziałami specjalnymi