Jadłospis

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
15.07.2019 Chleb żytni z masłem (1,7), jajecznica (3,7), ogórek zielony, pomidor, herbata pokrzywowa,

Płatki żytnie z mlekiem (1,7)

Żurek z ziemniakami (1,9,10), naleśniki z twarogiem i owocami (1,3,7), kompot Gofry z owocami (1,3,7), herbata
16.07.2019 Chleb słonecznikowy z masłem (1,7), szynka drobiowa, rzodkiewka, ogórek kiszony, herbata owocowa

Owsianka (1,7)

Rosół z makaronem (1,3,9,10), sznycel drobiowy, ciapkapusta, kompot Budyń śmietankowy (7), kompot
17.07.2019 Pieczywo mieszane z masłem (1,7), twarożek z rzodkiewką (7), herbata miętowa

Płatki kukurydziane z mlekiem (5,6,7)

Zupa pomidorowa z ryżem (7,9,10), omlet z kurczakiem (3), fasolka szparagowa gotowana, kompot Babka cytrynowa (1,3,7), kakao (7)
18.07.2019 Chleb graham z masłem (1,7), parówki z szynki, pomidor, ogórek zielony, herbata rumiankowa

Zupa mleczna z makaronem (1,7)

Zupa grochowa (9,10), gulasz z kaszą (1), buraczki tarte, kompot Chałka z miodem (1), woda z cytryną
19.07.2019 Rogal z powidłami (1,7), kakao (7)

 

Zupa-krem z cukinii i pomidorów (1,9,10), filet rybny (1,3,4), ziemniaki, surówka z kiszonego ogórka, kompot Jogurt z musem owocowym (7), herbata

 

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
22.07.2019 Chleb pasterski z masłem (1,7), pasztet, ogórek kiszony, rzodkiewka, herbata owocowa,

Płatki ryżowe z mlekiem (7)

Kapuśniak (9,10), kluski parowe z musem owocowym (1), kompot Budyń malinowy (7), herbata
23.07.2019 Chleb żytni z masłem (1,7), polędwica sopocka, pomidor, ogórek zielony, herbata rumiankowa

Owsianka (1,7)

Zupa kalarepowa (9,10), drobiowy gyros domowy, zapiekane talarki ziemniaków, surówka z kapusty pekińskiej, kompot Galaretka z owocami, kakao (7)
24.07.2019 Pieczywo mieszane z masłem (1,7), kiełbaski cielęce, sałata, papryka, herbata z pokrzywy

Zupa mleczna z makaronem (1,7)

Zupa z botwinki (7,9,10), makaron z indykiem i szpinakiem (1), kompot Domowe ciasto z jagodami (1,3,7), kawa zbożowa (1,7)
25.07.2019

 

Chleb słonecznikowy z masłem (1,7), pasta jajeczna (3), pomidor, ogórek zielony, herbata zielona

Płatki kukurydziane z mlekiem (5,6,7)

Zupa ogórkowa (7,9,10), pulpety gotowane z sosem pomidorowym, ryż, bukiet warzyw, kompot Sandwiche z szynką i serem (1,7), woda z cytryną
26.07.2019 Bułka wrocławska z domową Nutellą (1,7,8), herbata miętowa

Płatki żytnie z mlekiem (1,7)

Zupa-krem z ziemniaków (9,10), ryba zapiekana z sosem koperkowym (4,7), kasza (1), surówka z kiszonej kapusty, kompot Jogurt naturalny z musem owocowym (7), chałka z masłem (1,7), kompot


O godzinie 10:00 – 10:30 podawane są dzieciom owoce lub świeży sok owocowy, natomiast o godzinie 16:00 dzieci dostają drugi podwieczorek – kanapki.

Lista alergenów:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut)
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia)
9. Seler
10. Gorczyca
© 2019 Niepubliczne Przedszkole Językowe „Wyspa Szkrabów” z oddziałami specjalnymi