Jadłospis

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
09.07.2018r. Pieczywo mieszane z masłem (1,7), pasztet (1,6,7), ogórek kiszony, pomidor, płatki żytnie z mlekiem (1,7), herbata owocowa Zupa szpinakowa (7,9,10), naleśniki z dżemem (1,3,7), kompot

 

Kasza manna na mleku z musem owocowym (1,7), wafle ryżowe, kompot
10.07.2018r. Chleb z masłem (1,7), szynka drobiowa, rzodkiewka, płatki kukurydziane z mlekiem (5,6,7) herbata owocowa Zupa jarzynowa (9,10), pieczeń z sosem, kluski śląskie (3), kapusta czerwona gotowana, kompot Gofry (1,3), mix owoców, herbata
11.07.2018r. Graham z masłem (1,7), kiełbaski cielęce na ciepło, ogórek konserwowy, papryka, owsianka na mleku (1,7) herbata owocowa Zupa ogórkowa (7,9,10), jajko gotowane z sosem musztardowym (3), ziemniaki, marchew na gęsto, kompot Babka cytrynowa (1,3,7), mix owoców, kakao (7)
12.07.2018r. Pieczywo mieszane z masłem (1,7), ser żółty (7), płatki czekoladowe z mlekiem (1,7), herbata owocowa Grochówka (9,10), ryż z kurczakiem i warzywami, kompot

 

Bułka żytnia z masłem i miodem (1,7), mix owoców, kompot
13.07.2018r. Chleb z masłem (1,7), jajecznica (3,7), ogórek zielony, pomidor, płatki ryżowe z mlekiem (1,7), herbata z cytryną Zupa selerowa z grzankami (1,9,10), filet rybny (1,3,4), ziemniaki (7), surówka z kiszonej kapusty, kompot Jogurt naturalny z musem owocowym (7), chałka z masłem (1,7), herbata

 

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
16.07.2018r. Pieczywo mieszane z masłem (1,7), ser topiony (7), ogórek kiszony, rzodkiewka, płatki żytnie z mlekiem (1,7), herbata owocowa Kapuśniak z kiszonej kapusty (9,10), kluski parowe z musem owocowym (1), kompot

 

Tosty z masłem  (1,7), mix owoców, kompot
17.07.2018r. Chleb z masłem (1,7), szynka konserwowa, ogórek zielony, pomidor, płatki kukurydziane z mlekiem (5,6,7) herbata owocowa Rosół z lanym ciastem (3,9,10), kotlet schabowy (1,3), ziemniaki (7), surówka z kapusty pekińskiej, kompot Budyń z musem owocowym (7), wafle ryżowe, herbata
18.07.2018r. Graham z masłem (1,7), kiełbaski drobiowe na ciepło, ogórek konserwowy, papryka, owsianka na mleku (1,7) herbata owocowa Zupa kalafiorowa (9,10), pulpety gotowane z sosem pomidorowym, ryż, kapusta biała, kompot Domowa pizza z szynką, serem i kukurydzą (1,3,7), kompot
19.07.2018r. Pieczywo mieszane z masłem (1,7), jajko gotowane (3), rzodkiewka, pomidor, płatki czekoladowe z mlekiem (1,7), herbata owocowa Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (9,10), makaron z sosem carbonara (1,3,7), surówka z zielonego ogórka, kompot

 

Kisiel, mix owoców, chałka z masłem (1,7), herbata
20.07.2018r. Chleb z masłem (1,7), pasta z tuńczyka, jajka i ogórka (3,4), płatki ryżowe z mlekiem (1,7), herbata z cytryną Zupa-krem z zielonego groszku z grzankami (1,9,10), paluszki rybne (1,3,4), ziemniaki (7), surówka z kiszonego ogórka, kompot Jogurt owocowy (7), bułka maślana (1,7), kompot


O godzinie 10:00 – 10:30 podawane są dzieciom owoce lub świeży sok owocowy, natomiast o godzinie 16:00 dzieci dostają drugi podwieczorek – kanapki.

Lista alergenów:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut)
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia)
9. Seler
10. Gorczyca
© 2018 Niepubliczne Przedszkole Językowe „Wyspa Szkrabów” z oddziałami specjalnymi